Mit navn er Søren Flytkjær, siden jeg var en lille knægt med huller på buksebenene, så jeg naboerne have jægere på jagt på deres jorde, og selv haft et ønske om at gå på jagt. jagttegnet kom i hus d 13 april 1987 kl. 11.30. Jeg havde ikke selv en jagt som jeg kunne gå på, da pengene som lærling var små. Jeg kendte nogle få som havde jagt og et par enkelte som drev havjagt, de var alle flinke til at invitere mig med på jagt.
Interessen for havjagt fik jeg hurtigt, da både min jagt mentor John og hans søn Allan, flere gange tog mig med på vandet, jeg overtog mine første pramme fra Allan, da han købte en Mopa.
Jeg gik lidt i stå med jagten i en periode fra midt halvfemserne og til 2013, hvor jeg igen fik lysten til at gå på jagt, havjagten trak med det samme i mig, og den ene pram som jeg stadig havde blev fundet frem igen, men den trænger til en kærlig hånd, og ligger derfor på bedding til jeg har tid til at se på den, som erstatning blev der købt en ny pram som bliver flittigt brugt. dette kan du læse mere om her på siden under emnet havjagt og strandjagt.
Jeg tog også udfordringen op med udsætning af fasaner, et job som fra midt sommer til godt hen på efteråret kræver dagligt eftersyn. At sætte ud og passe på fasaner er ikke et nemt job, der er mange faktorer som spiller ind, vind og vejr samt de andre beboere i området, lige fra ræve, mår, mink og rovfugle. Dem skal man alle forhindre i at gøre skade på de udsatte fugle, uden at man selv overtræder nogle af de talrige love og regler.
Skydning af lerduer og med riffel kan godt være en synlig post på kontoudtoget, hvilket fruen ind imellem gør opmærksom på! Det har medført, at jeg er begyndt at lade mine egne patroner til riflen. Processen fra et tomt hylster til en patron er klar til at blive skudt af igen er ikke særlig svær, dog skal man være meget omhyggelig, ikke at lave sjuske fejl.
Ved at genlade selv, er der en stor besparelse at hente på den enkelte patron. Udstyret til dette kan også være en bekostelig affære, og besparelsen en rum tid om at blive tjent hjem. På plus siden er det helt klart at man ikke skal kontrolskyde efter hver pakke med 20 patroner, da man laver patronerne med de samme komponenter. 1kg krudt kan nemt strække sig til 250 patroner, og en pakke projektiler ofte indeholder 50 stk. Prisen for en genladt patron kan godt være 1/3 af fabriks ammunition, hvilket igen gør at man kan skyde lidt mere på banen inden det giver lommesmerter.
Ovenstående video viser meget godt hvor simpelt processen er ved genladning. Der skal dog gøres opmærksom på at det kræver et kursus og en tilladelse fra politiet inden man må genlade patroner til sig selv.