Igen i år tager jeg til Sverige for at skyde vildsvin, og igen er Jess og Torben med, min hustru er også med, hun går dog ikke på jagt så hun får en weekend med mandhørm, til gengæld skal hun bare slappe af.

Vi ankommer fredag ved 14 tiden, og jeg viser Jess og Torben området og foderpladserne, så de har mulighed for at vælge hvor de vil sidde om aftenen, vi kan se at der har været nylig aktivitet på pladserne, jeg lader mine gæster vælge hvor de vil sidde, jeg kan så frit vælge bland de ledige tårne.

Tilbage i hytten får vi lavet aftensmad, guleærter med flæsk og pølse, det er ved at blive en tradition at vi får det og chilli con carne når vi er i Sverige, vi gør os klar til at være i tårnene inden kl 20, da der bliver spredt majs mellem 20.30 og 21. og igen kl 23. Der er meget stille på de 3 pladser, ingen har set eller hørt noget, inden fodersprederene køre for anden gang, jeg sidder og spotter ud på pladsen med jævne mellerum, min nye natkikkert lyser kraftigt op, og man bliver blændet godt på det øje som ser igennem den. Der er gået et lille kvarter siden der blev spredt foder, da jeg får grise i sigtet, 2 mindre grise og en større, som går ude til venstre og gemmer sig bag en aktivitetstønde, de bliver nervøse og opmærksomme på min tilstedeværelse med det samme jeg sænker IR lyset fra mit natsigte ned over dem, de kan ikke se selve IR lyset, men mit tøj kan have støjet lidt, og IR lygten afgiver lidt lys, som kun kan ses hvis man ser direkte ind i lygten! Grisene forlader pladsen, og gemmer sig i det bagved liggende buskads, der går nogle minutter før de atter viser sig på pladsen, denne gang tog jeg den lidt med ro inden jeg sænkede al lyset ned på dem, Søerne er fredet i konsortiet, så det gav kun mulighed for at vælge mellem de 2 små grise, og da den ene vendte siden til, lod jeg sigtet falde ned over grisen og lod skuddet falde da jeg nåede ned ved bladet på grisen, den faldt forendt på stedet for min 168 grains Barnes TTSX kugle.

En lille års gris på 30 kg, det er næsten 100 kg under den jeg nedlagde sidste år, denne gris kan ryge lige i gryden.

Jess og Torben indstillede jagten for natten, og forsøgte sig igen lørdag aften, desværre uden held.