De fleste jægere får med tiden brug for en kniv, enten til at brække et dyr eller til andre formål. Kniven må gerne have en god kvalitet i stålet, således at den kan holde en god skærpning ved brug.

Man kan godt finde gode knive til favorable priser, i butikkerne. Man kan også besøge nogle af vores ganske udmærkede knivmageres hjemmeside, se deres knive på Facebook eller hvor de nu udstiller deres håndværk. Sikkert er det, hvis man besøger deres stande på udstillinger, så kommer mange ikke derfra, uden lysten til at købe en kniv med hjem.

Da jeg havde min 50 års fødselsdag i sigtet, var det et af de ønsker som jeg havde tiltænkt, at jeg ville give mig en håndlavet kniv. Jeg havde udset en knivmager der kunne fremstille knive der få mundvandet til at løbe, jeg kontaktede ham i april 2019, for at få sat gang i processen. Og skal man dømme ud fra svaret jeg fik, så er de yderst populære, og godt søgt, for jeg fik besked på at han gerne ville fremstille en kniv til mig, men at jeg måtte påregne over et års ventetid, dette var jo kun rimeligt, hvis man ikke skal haste håndværket igennem. Tiden blev brugt på at jeg skulle finde det stål der skulle laves en klinge af, det er ikke nemt, men jeg fik anbefalet at kontakte westknives.com som laver kniv klinger, han havde ikke en klinge i damask tål efter mine ønsker hjemme, men ville kigge hos hans leverandøre. Vi er nu i november 19 før der er fundet et stykke stål efter mine ønsker.

Nu skal det skæres og slibes til den ønskede form, og hærdes til brug, i januar 20 er klingen færdig og kan nu sendes til skæftemageren.

Klingen er nu hos knivmager Jens knives.dk, som skal lave skæftet og skeden. Beslutningen om materialerne er på plads, Ibenholdt og Mammut med mellemlæg af sølv, i sølvskiverne skal der files et mønster, som giver skæftet et lidt rustikt mønster.

Nu kan jeg snart se enden på min kniv, og glæder mig til at stå med den i hånden, der er rendt endnu et år på fødselsattesten, og Jens skriver at nu er han tilfreds med kniven. og gerne vil sende den til mig.

Det at stå med en special fremstille kniv i hånden, mærke stålets bløde finish, skæftets runde kurver, vægten af den i hånden, det er svært at sætte ord på. Men jeg glæder mig til at bruge den, og når jeg engang ikke selv skal have den i hånden mere! Give den videre til min søn.

Billeder tilhøre og er gengivet med tilladelse af Jens Mikkelsen www.knives.dk