Trykjagt i Boelskov.

Natten var ved at vige for solens første stråler da jeg væltede ud af sengen, søndagen var afsat til trykjagt i boelskov. Jeg har ikke selv mulighed for at nedlægge vildt i dag, da min optik på riflen antages at have en defekt. Jeg havde fået lov til at få en stedfortræder med, dog mod at jeg selv deltog, hvilket jeg jo ville alligevel.

Om fredagen havde en jagt ven meldt afbud, hvorfor jeg med kort varsel skulle finde en ny, og endnu bedre så blev jeg lørdag tilbudt yderlig en gæsteplads til trykjagten, nu havde jeg to sæder der skulle besættes.

Yderlige jærgere blev kontaktet eller forsøgt kontaktet, men uden held. Hjemme efter lørdagens fasanjagt, blev to andre jagt venner kontaktet og begge kunne springe til med kort varsel.

Vi mødes kl 8 for at køre ud til jagten, hvor vi starter dagen med morgenmad. Ved parolen bliver målet for dagens jagt fortalt, dagens vildt er gammel råbuk med opsats, gammelråer og lam.

Da jeg og Steffan skal trykke rundt med vildet, kan de andre jægere blot sætte sig til rette i de stiger og tårne som er spredt rundt i hele skoven. Allerede i første såt bliver der afgivet 3 skud, Torben min ene gæst, havde nedlagt en flot gammelrå på 17 kg, super godt at en af min gæster nedlægger vildt på en riffeljagt jeg har inviteret til. Vi går straks videre til dagens anden såt, og allereden inden vi går i gang med at trykke, er de første skud faldet, jeg går stadig og er ved at anvise min anden gæst hans plads til denne såt, jeg har bøssen på armen da vi skal krydse en del afsavnet grene som ligge på sporet, da sneppen letter lige foran os, dem så jeg mange af den dag, men hver gang lettede de mens mit gevær var knækket for passage af vandløb og grenbunker. Nå men Søren blev sat i stigen og vi kom igang med at trykke, og i denne såt bliver der skudt til 3 dyr, den første bliver liggende, mens de to andre er flygtet fra påskudsstedet, første dyr ligger forendt godt 100 meter væk, igen er det Torben som har nedlagt en stor rå, en fin kugle ind i dyret, men uden gennemskud, hvilket ikke efterlod meget schweiss, men dyret blev fundet efter en kort eftersøgning, det sidste dyr var også forendt efter en kort flugt ind i en tæt bøgekultur.

Torben havde nu nedlagt 2 dyr, så nu manglede Søren blot at komme på tavlen, han havde aldrig skudt dyr med riffel, så jeg ønskede da også at han havde heldet med sig. Inden dagen sidste såt fik Søren lov til at lære at brække et dyr, gode jægere kom med råd og kyndig vejledning, så Søren selv ville kunne gøre det i fremtiden, det er en af de ting som vi ikke kan lære fra medie verdenen, Youtube og film hvorend de er fra kan ikke erstatte kyndig vejledning og det at få blod på hænderne.

Søren lære at brække et rådyr!

Søren lære at brække et rådyr!

Dagens sidste såt, Søren bliver sat på en bagpost hans tredie den dag, men det var så lykkens gang, for vi var mere end halvvejs igenmen da  det første skud faldt, og på vej tilbage til hytten faldt dagens sidste dyr, begge dyr forender for kugler afgivet af første gangs skytter, først Søren og slut skuddet af Kingo Jr. Jeg henter en vogn for at køre ud og hente de 2 dyr hjem, Søren har allerede brækket dyret da jeg ankommer, det havde han klaret til UG! Og smilet afslørede at han var glad over at heldet havde tilsmilet ham på jagtens sidste såt.

Søren har nedlagt sit første rådyr!

Søren har nedlagt sit første rådyr!

Søren har nedlagt sit første rådyr!

Søren har nedlagt sit første rådyr!

Med alle dyr på parade kan kan parolen holdes, og debutanterne ønskes endnu engang tillykke.

Parade

Parade

Klokken var tæt på 18. inden jeg kunne sætte punktum for en jagtdag hvor jeg nok fik givet mig fuldt ud, der var ikke mere krudt i benene og sindet fyldt med gode indtryk, indtryk som jeg desværre kun har fanget få billeder af!