Så er Søren og jeg ude på gyngende grund igen, vi er taget på havjagt ved Sandvig, hvor vi skal ud til et spot, som jeg har set gæssene trække over ved flere lejligheder.

Ved ankomst på havnen må vi konstatere at vandstanden er lavere end normalt.

Vi mangler ca. en halv meter vand, hvilket gør at vi får svært ved at sejle med motor helt over til der hvor vi skal ligge.

Vi havde da heller ikke sejlet længe før Søren rammer en sten med skruen, sikkerhedsstiften til skruen går i stykker, så han kan ikke sejle ved egen motorkraft, så jeg må slæbe ham det sidste stykke.

Vel fremme får vi hurtigt lagt lokkeænderne ud og bådene sløret.

Vi ser store flokke af gæs der trækker til og fra land, de er på vingerne kort før solopgang og til middagstid. Hvorefter der bliver stille, ænderne har ikke vist sig, dertil har vejret været for godt.

Man kunne godt føle sig hansat til invasionen af Normandiet under Anden verdenskrig. Når man ser de store flokke af gæs der kom flyvende, på et tidspunkt kom der en flok Bramgæs ude fra øst og ind over os, de var omkring 10 – 15 meter over os. Jeg må nu sige at tanken om at pille en ned, strejfede både Søren og mig selv.

Tomhændet i havn, og med udstyret læsset i biler og på trailer var det tid til frokost, jeg havde allerede da vi kom i land sat forloren skildpadde over, så vi fik lidt varmt inden vi tog hjem.