Trækjagt på Præstø fjord.

Klokken er 5 om morgenen, og jeg har en aftale med en jagtkammerat der også hedder Søren. Vi skal mødes på Fedhavnen ved Præstø fjord, vi har aftalt at vi sejler derfra og ned til øen Store holm, for at lægge vores lokker ud der, det er første gang for os begge at ligge ved Store holm. Vi stævner ud på en med spejlblank fjord i en suppedas af en tåge, hvilket gør det umådeligt svært at navigere når man ikke kan se hvor man skal hen, vi holder os så tæt på land som det er muligt, og sejler roligt i retning mod øen, vi er fremme og kan lægge vores lokkere ud ved 6 tiden, det er stadig mørkt, men da hverken Søren eller jeg vil skyde til ænder i mørket har vi tid nok til at rigge til.
I bådene som er blevet dækket med friskt tang, bliver kaffen hældt op, og vi sidder og trutter i vores lokkekald, i en kamp med en yderst påholdende gråand, som helt sikkert har søgt tilflugt i reservatet hvor jagt er forbudt.
Efter nogen tid hvor ænderne har trukket langt ude, lægger en knarand ruten ind over mig, det sker ikke ustraffet, to skud falder fra min ny erhvervelse af en halvautomat, før han lægger sig på vandet.
Vinden er tiltaget og har ændret retning, og da de fleste af de ænder vi ser, trækker uden om os, går jeg en tur om på den anden side af øen, her ligger der mange svaner og blishøns ude på dybt vand, jeg går tilbage til min makker og siger vi bør lægges os om i læ af øen, så vil vi også kunne få ænderne til at slå på lokkerne lige til et godt spidsskud. Vi flytter lynhurtigt både og lokker om til det nye sted, men ænderne trækker stadig for langt ude, og vil ikke lokkes af vores kald, nu er klokken lidt over 10 om formiddagen og jeg skal snart hjem, men vil dog give det et forsøg med at lægge mig ud på vandet uden for lokkerne i håbet om at det vil give flere ænder på dækket, men nej, ænderne havde lagt sig for nu.
Vi pakker sammen og sejler tilbage til fedhavnen, og selvfølgelig letter vi alle ænderne på vores vej, desværre må man ikke jage fra motordrevet båd på fjorden. Klokken er 13 da vi kommer i havn igen, godt trætte, men en god jagtdag rigere.