Elgjagt ved Kalmar i Sverige 2015

Endelig kom dagen for vores afrejse til Kalmar lan i Sverige, jeg havde været på dette revir året forinden, på min første elgjagt. I år havde jeg inviteret Jess og Torben med, to gode venner som jeg har kendt siden mine teenager år. Vi havde aftalt at vi kørte fra mig kl. 12 søndag, så jeg var nødsaget til at melde afbud til slyngeljagten på Petersgaard. Men selskabet i bilen  opvejede nu i al sin pragt dette.

Vel fremme blev vi mødt af nye og for mig gamle jægere, og jagt herren Rune med frue Pia.

Søndag aften blev parolen afholdt, vi havde 2 voksne elge på kvoten, og frit på kalve, elgtyr skulle dog mindst have 4 takker. vildsvin ad-libitum og ligeså på ræv.

Mandag og tirsdag foregik elgjagten fra tårne og stiger, vildsvine jagten i de nye isolerede og opvarmede grisehytter (Luksus). Søren (en anden deltager) nedlagde mandag aften en årsgris på 28 kg brækket. Tirsdag får Tommy besøg på foderpladsen, skudet går og grisen forsvinder ind i et tæt bevokset stykke, de eftersøger grisen med lys men kan ikke se Schweiss fra den, så de vælger at lade grisen få ro til dagen efter, hvor Emma vores Schweiss hund kan gå på sporet, det viser sig at grisen kun er nået 25 meter ind i bevoksningen, forendt med en kugle skråt ind fra højre og ud gemmen maven uden at den expanderede, men havde trukket tarm med ud, som stoppede for blødningen. Der gik en lettelse gennem alle da de kom hjem med endnu en gris til paraden.

Onsdag starter vi med at trykke vildtet på et af de store stykker, vi er dog ikke deltager nok til at vi kan dække stykket 100%, og det lykkedes mig at miste orienteringen og komme uden for reviret, efter at have været i kontakt med Rune fik jeg hurtigt afladt mit gevær, og bevægede mig tilbage til vores revir, jeg kom måske nok til at støje mere end nødvendigt på min færd tilbage, men hellere det end falde over vildt på vejen, så hellere at det løb foran mig. Herefter en mindre omrokering og vi kunne trykke vildtet fra den anden side, denne gang havde jeg fundet mit kompas frem og kendte min destination, vi begynder at gå, og jeg går af den aftalte rute, kort efter render jeg ind i Jeppe (en anden deltager), og lidt efter Steen (en fra konsortiet), Steen siger at vi går i den forkerte retning, og jeg forsøger at forklare ham at jeg går i den retning som Rune havde lagt for mig, så vi ender med at gå med Steen, kort efter falder det første af fire skud i en hurtig rækkefølge, jeg tænker at vi havde sendt en rotte af grise ud til en post. Lidt efter kommer Rune og vi bevæger os mod skytten der havde skudt, her ligger en flot elgkvie og venter på os. Nu havde ham søren vist også vist at han kunne skyde. Om aftenen sidder alle i hytter og venter på grise, men ingen aktivitet på de besatte pladser, jeg var blevet overtalt til at tage en anden plads, hvilket jeg normalt ikke ville være gået med på, men jeg vil heller ikke spille klogeåge.

Torsdag trykjagt på endnu et stykke men her var der ikke meget andet end en enkelt stor gris som valgt at løbe ind i det næste Lan, da det så Søren (Skytten fra tidligere). Søren og Jeppe skulle efter denne jagt ud og se på det revir hvor jeg havde siddet vagt Mandag og tirsdag, hjemme til frokosten fortæller Bjarne (Konsortie medlem) at jeg skulle have en bøde for at have forladt min post, for Bjarne, Søren og Jeppe havde været ude og se på min post og fodeplads som i nattens løb var blevet nedlagt af vildsvinene, heldigvis blev jeg taget i forsvar af Søren som havde overtalt mig til at skifte til hans plads, hvor han havde set gris dagen før. Jeg var selvsagtens irriteret på mig selv over at jeg havde ladet mig overtale til at skifte. Så om natten sad jeg igen i “min” hytte, dog uden at få besøg af nogen grise.

Fredag afrejse fra en super god jagt uge, træt og mæt på jagt var turen hjem lang, men humøret i bilen var dejlig højt, trods det manglende nedlagte vildt.